Dobrodošli na Bela Crkva.net prezentaciju

 • Vesti.rs - bela crkva
  Vesti.rs - bela crkva

  • U organizaciji grada Jagodine privredno-politička delegacija Jagodine i Srbije u poseti Beču, od 21. do 23.novembra
   Beta OMS: Privredno-politička delegacija iz Srbije, u organizciji Skupštine grada Jagodina, boraviće od 21. Do 23.novembra u austrijskoj prestonici, kako bi se uspostavili kontakti sa potencijalnim investitorima, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsednik Skupštine grada Jagodina, Dragan Marković Palma. Delegacija broji 133 člana, među kojima su i privrednici iz cele Srbije, kao i gradonačelnici Leskovca i Kruševca i predsednici opština Trstenik, Lekovac, Bela Crkva, Obrenovac, Aleksinac, Ub i Surčin....
  • Marković deveti put vodi privrednike u Beč
   Kurir: U Austriju putuje 80 privrednika iz Srbije, kao i gradonačelnici Leskovca i Kruševca i predsednici opština Trstenik, Rekovac, Bela Crkva, Obrenovac, Aleksinac, Ub i Surčin
   JAGODINA - Privredno-politička delegacija iz Srbije, u organizaciji Skupštine grada Jagodine, boraviće u Beču od 21. do 23. novembra kako bi se uspostavili kontakti sa potencijalnim investitorima, najavio je danas predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković.
   U delegaciji će biti 133 člana, među njima 80 privrednika iz Srbije, kao i gradonačelnici Leskovca i Kruševca i predsednici opština Trstenik, Rekovac, Bela Crkva, Obrenovac, Aleksinac, Ub i Surčin.
   Marković je na konferenciji za novinare rekao...
  • Počinje gasifikacija opštine Bela Crkva
   Radio Televizija Vojvodine: BELA CRKVA -
   Direktor investicija u "Srbijagasu" Jovica Budimir otvorio je danas radove na gasifikaciji opštine Bela Crkva i poručio da će projekat vredan 8,5 miliona evra obuhvatiti i 14 naselja u opštini, a da se završetak radova očekuje u decembru 2013. godine.
   Budimir je precizirao da je to prva faza radova, koji će do kraja godine obuhvatiti izgradnju mreže srednjeg pritiska u samoj Beloj Crkvi. U narednoj godini, dodao je, predviđena je i izgradnja gasovoda visokog pritiska, čiji se završetak očekuje do kraja godine.
   "Izgradnjom gasovoda biće obuhvaćeno oko 7.000 domaćinstava, odnosno svi građani će imati mogućnost da koriste gas. Takva je naša politika", poručio je Budimir i precizirao...
  • Izgradnja plaže na Vračevgajskom jezeru
   Radio Televizija Vojvodine: BELA CRKVA -
   Nova plaža se gradi na obali Vračevgajskog jezera.
   Izgradnja, koja je trenutno zaustavljena, biće nastavljena za desetak dana, i završena do kraja godine.
   ...
  • Manje jabuka za izvoz u Rusiju
   RTS: Sa zasadima voća na čak 500 hektara, Bela Crkva spada u najveće proizvođače jabuka u južnobantaskom regionu i među tri su najveća izvoznika voća u Srbiji. Godišnje se izveze oko 10.000 tona jabuka, uglavnom na rusko tržište. Ove godine rod će biti umanjen za trećinu, a cena jabuka na veliko nije zadovoljavajuća.
   Voćari belocrkvanskog kraja kažu da ova godina nije bila dobra ni za jednog poljoprivrednog proizvođača, pa ni za njih. Zimski mrazevi rod su umanjili za trećinu. I ako veća nego prošle godine, cena jabuke na veliko nije dovoljna da bi se pokrili troškovi i zaradilo.
   Voćar iz Bele Crkve Milivoje Ilić kaže da je cena veća nego prošle godine, ali je vrlo mala razlika.
   "Prošle...
  • Milion evra za kanalizaciju u Kruščici
   Radio Televizija Vojvodine: KRUŠČICA -
   Predstavnici čeških firmi "Geotest" i "Preskan", koje će sledeće godine graditi kanalizaciju u Kruščici za 270 domaćinstava, posetili su to mesto i opštinu Belu Crkvu.
   Skoro milion evra za izgradnju, obezbedile su Vlade Češke, Srbije i Vojvodine.
   Memorandum o razumevanju o izgradnji kanalizacije, u okviru razvojne saradnje između Srbije i Češke, potpisali su polovinom marta Vlada Vojvodine, opština Bela Crkva, Fond za zaštitu životne sredine Srbije i Češka razvojna agencija potpisala.
   Češka razvojna Agencija je za taj projekat izdvojila oko 720.000 evra, Fond za zaštitu životne sredine 100.000, a Vlada Vojvodine 50.000 evra.
   Radovi će biti završeni u...
  • Besplatno prvo osemenjivanje krava
   Radio Televizija Vojvodine: BELA CRKVA -
   U periodu poskupljenja stočne hrane i opasnosti da će stočni fond biti drastično smanjen, lokalna samouprava Opštine Bela Crkva finansira besplatno prvo osemenjivanje krava za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva sa područja te opštine.
   ...
  • Novo krilo bolnice do kraja godine
   Radio Televizija Vojvodine: BELA CRKVA -
   U cilju bržeg završetka novog krila u Specijalnoj bolnici za plućne bolesti "Dr Budislav Babić" u Beloj Crkvi, održan je sastanak sa pokrajinskom sekretarkom za zdravstvo Vesnom Kopitović. Po svemu sudeći novo krilo bolnice biće pušteno u rad do kraja godine.
   ...
  • Kuršumlija želi ime Bela Crkva
   B92: Kuršumlija -- Opština Kuršumlija počela je prikupljane potpisa da se tom gradu vrati staro ime - Bela Crkva.
   U anketi na zvaničnoj veb stranici opštine Kuršumlija na pitanje da li su za vraćanje straog imena Kuršumliji, 38,5 posto građana reklo je da nije, a 33,1 odsto se sa tim saglasilo. U lokalnoj samoupravi kažu da je incijativa za promenu imena grada legitimna, te da o tome treba obaviti široku raspravu kada predlog bude stigao u skupštinu.
   Inače, članovi turističke organizacije u Kuršumliji sa ovom incijativom otpočeli su nakon što je patrijarh srpski Irinej prilikom nedavne posete opštini Kuršumlija izjavio da mu je velika želja da se Kuršumliji vrati staro ime.
   Predsednik...
  • Forum privrednika iz Vojvodine i Češke u Beloj Crkvi
   Radio Televizija Vojvodine: BELA CRKVA -
   Forum privrednika iz Vojvodine i Češke, posvećen mogućnostima investiranja u vojvođanski deo Banata, održan je danas u Beloj Crkvi a sutra će biti nastavljen u Vršcu.
   Na forumu su učestvovali predstavnici lokalne uprave Bele Crkve, ambasade Republike Češke, Vlade APV, privrednici iz Usteckog regiona iz Češke i iz belocrkvanske opštine.
   U toku diskusije došlo se do polaznih osnova za nastavak saradnje Vojvodine sa Usteckim regionom iz Češke u oblasti turizma, voćarstva i obrazovanja i samim tim za realizaciju memoranduma koji je potpisan prošle godine....
  RSS reader by Web dizajn EU

  Preporuka vestidana.org